Roma morst dure punten tegen Napoli

28 april 2012, 22:42

AS Roma lijkt een ticket voor de voorronde van de Champions League te kunnen vergeten. De Romeinen moesten zaterdag voor eigen publiek winnen van concurrent Napoli, maar sloten af op 2-2.

Bij AS Roma ontbrak Maarten Stekelenburg opnieuw. De schorsing van de doelman zit er inmiddels op, maar schouderklachten hielden hem aan de kant. Marco Antonio de Mattos zette de thuisploeg op slag van rust verdiend op 1-0.

In het tweede bedrijf leek Napoli de winst alsnog naar zich toe te trekken. Juan Camilo Zuniga maakte kort na de doelwissel gelijk. Daarna gingen beide teams voor de winst, waardoor er veel ruimte ontstond. Daarvan profiteerde Napoli na 67 minuten, Édinson Cavani schoot raak vanaf de rand van de 'zestien'. Invaller Fabio Simplicio redde vlak voor tijd toch nog een punt voor Roma (2-2).

Roma staat nu zevende met 51 punten. Napoli deelt de derde plek, goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League, nu met Lazio. Beide ploegen hebben 55 punten, maar Lazio speelt zondag nog tegen concurrent Udinese.

Eerder op de dag leverde de beladen Siciliaanse derby tussen Palermo en Catania geen winnaar op. De aartsrivalen sloten in Palermo af op 1-1. Catania blijft daardoor achtste in de Serie A, Palermo klimt naar plek veertien. Nicola Legrottaglie zorgde ervoor dat Catania bij de rust aan de leiding ging. Kort na de doelwissel stelde Fabrizio Miccoli, op aangeven van Josip Ilicic, een punt veilig voor Palermo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen