'Steek' krijgt weer rood, 'Juve' alleen aan kop

22 april 2012, 22:39   Bijgewerkt: 22 april 2012, 23:41

Maarten Stekelenburg heeft voor de tweede keer in anderhalve maand tijd rood gekregen in de Serie A. De doelman van AS Roma werd zondag in de 26ste minuut van de topper bij Juventus weggestuurd voor een lichte tackle op Claudio Marchisio, die erg gewillig naar de grond ging.

bergonzi

bergonzi

Andrea Pirlo benutte de strafschop die met het rood van Stekelenbug gepaard ging. Invaller Gianluca Curci keerde de inzet van de Italiaanse middenvelder in eerste instantie, maar moest in de rebound alsnog capituleren.

Daarmee werd het 3-0, want Arturo Vidal had binnen acht minuten de score al op 2-0 gebracht. Juventus tikte de kapotgemaakte ontmoeting vervolgens rustig uit en kwam na rust via Claudio Marchisio ook nog op 4-0. Daardoor heeft de equipe uit Turijn de koppositie in de Serie A alleen in handen. De voorsprong op naaste belager AC Milan, dat morste tegen Bologna (1-1), bedraagt drie punten.