Afellay in basis Oranje, Huntelaar op de bank

30 mei 2012, 19:37   Bijgewerkt: 30 mei 2012, 19:47

Bondscoach Bert van Marwijk kiest tegen Slowakije voor Robin van Persie als centrumspits. De aanvaller van Arsenal krijgt op die positie de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. Vanaf links speelt Ibrahim Afellay, Arjen Robben staat op rechts.

Het was spannend, want wat zou Van Marwijk doen? Weer een basisformatie met Huntelaar én Van Persie? Of zou hij voor het eerst deze voorbereiding echt een keuze maken tussen één van beide spitsen? Het is dus het tweede geworden. Huntelaar, die voor het EK wel rugnummer negen gekregen heeft, is het haasje en begint op de bank. Van Persie is de spits, Afellay en Robben respectievelijk links- en rechtsbuiten. Wesley Sneijder krijgt een nieuwe kans op de positie achter de spits, daar achter zijn Mark van Bommel en Nigel de Jong de controlerende pionnen op het middenveld.

Links achterin speelt, zoals verwacht, Stijn Schaars. Hij houdt Jetro Willems op de bank. Wilfred Bouma vervangt centraal achterin de geblesseerde Joris Mathijsen.

De wedstrijd tussen Nederland en Slowakije begint vanavond om 20.30 uur.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Schaars, Bouma, Heitinga, Van der Wiel; N. de Jong, Van Bommel; Afellay, Sneijder, Robben; Van Persie

Slowakije: Mucha, Pekarik, Salata, Hubocan, Svento, Guede, Cech, Stoch, Hamsik, Brezanik, Bakos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen