Belgische bondspreses woest op Leekens en Club

13 mei 2012, 16:47

De beslissing van Georges Leekens om te vertrekken als bondscoach van België en aan de slag te gaan als coach van Club Brugge, is slecht gevallen bij de Belgische voetbalbond. Bondsvoorzitter François de Keersmaecker is woedend.

"Leekens heeft me daarnet om 13.01 uur opgebeld. Ik was net aangekomen in Westerlo. Blijkbaar had hij om 12 uur al getekend in Brugge", foetert de voorzitter bij Sporza Radio. De Keersmaecker heeft geen goed woord over voor Leekens én Club Brugge. "Club en Leekens hadden al enkele dagen met elkaar gesproken, zonder daar tegen de bond iets over te zeggen. Dit kan niet! Ik ben enorm verontwaardigd en ontgoocheld in zowel Georges als Club. Deontologisch is dit beneden alle peil."

De Keersmaecker noemt het vertrek van Leekens 'de grootste klap' die hij als voorzitter gekregen heeft. "Ik had een zeer correcte relatie met Georges. We hebben goed samengewerkt aan ons project en gaven hem alle middelen die hij daarbij nodig had. Dat hij ons verlaat, had ik niet verwacht. Ik heb er geen begrip voor, maar we zullen niet in een hoekje kruipen. We blijven niet bij de pakken zitten en steken maandag de hoofden bij elkaar in het bondsgebouw. Of Marc Wilmots voorlopig de taken van Leekens overneemt? Daar kan ik nu nog niets over zeggen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen