Montpellier geeft PSG kans om in te lopen

1 mei 2012, 23:23   Bijgewerkt: 2 mei 2012, 07:56

Montpellier heeft een steekje laten vallen in de strijd om de Franse landstitel. De trotse koploper van de Ligue 1 speelde dinsdagavond tegen middenmotor Evian TG. In een bizar duel werd het 2-2.

Montpellier, de verrassing dit seizoen in Frankrijk, begon sterk. Younes Belhanda benutte een toegekende strafschop vlak voor rust. Het grote vuurwerk werd echter bewaard voor de tweede helft. Evian TG kwam op gelijke hoogte via de Deen Thomas Kahlenberg. De gasten vonden brutaal de vorm en Kévin Bérigaud maakte er zelfs 1-2 van.

Montpellier raakte in paniek, maar was net op tijd trefzeker. Bayern-doelwit Olivier Giroud maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. In een enorm hectische slotfase kreeg Montpellier een strafschop, waarna het door opstootjes lang duurde voordat de pingel genomen kon worden. Voor Evian leverde het rode kaarten op voor Cédric Mongongu en Saber Khelifa, bij Montpellier moesten Belhanda en Gregory Mecombe vertrekken. Souleymane Camara was door de heftige ruzie waarschijnlijk niet meer optimaal geconcentreerd in de negende minuut van de blessuretijd en schoot op Evian-doelman Andersen.

Montpellier heeft nog zes punten voorsprong op Paris Saint-Germain, maar de achtervolger kan woensdag tegen Saint-Etienne het gat halveren.