Oranje kan twijfels niet wegnemen

30 mei 2012, 22:22   Bijgewerkt: 30 mei 2012, 23:20

Tien dagen voor de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken is Oranje nog niet bepaald een geoliede machine. Tegen Slowakije koos bondscoach Bert van Marwijk voor een formatie met Robin van Persie in de punt van de aanval, Ibrahim Afellay op links en Klaas-Jan Huntelaar op de bank, een opstelling die hij vermoedelijk ook op het oog had voor het EK. Maar op Afellay na, overtuigde vrijwel niemand. Oranje won wel, met 2-0. De Slowaak Kornel Salata tikte een voorzet van Afellay in eigen doel, invaller Rafael van der Vaart zorgde een kwartier voor tijd voor de tweede treffer.

“Ik vind dat ik dit moet doen.” Dat waren de woorden van Bert van Marwijk voor het duel met Slowakije, toen hij zijn keuze voor Robin van Persie als spits toelichtte. Van Marwijk vond dat hij een keuze moest maken tussen Huntelaar en Van Persie. Een opstelling met beide aanvallers, zoals heel Nederland wil, ziet hij niet zitten. En dus was het voor Van Marwijk Huntelaar óf Van Persie. En dat werd dus Van Persie.

Tegen Slowakije haalde Van Marwijk op bepaalde fronten zijn gelijk. Ten eerste met het resultaat, want Oranje won. Dat succesje kon de ploeg wel gebruiken na de pijnlijke nederlaag tegen Bulgarije. Het tweede puntje dat Van Marwijk tevreden zal stemmen, is het spel van Afellay. De aanvaller van FC Barcelona deed op links eigenlijk alles wat de coach van hem verwachtte. Hij was altijd dreigend, sneed soms naar binnen, kwam af en toe buitenom en was goed in de combinatie. Bovendien stond hij aan de basis van de 1-0. Zijn voorzet viel via een Slowaaks been binnen.

Wat Van Marwijk er allemaal van vond, laat zich lastig raden. Hij zal ongetwijfeld blij zijn met Afellay en hem voorlopig laten staan op links. En ook Van Persie en Sneijder zal de conservatieve bondscoach vermoedelijk niet zo snel slachtofferen. Maar zeker weten dat dit de gouden formatie voor het EK is, zal de bondscoach het niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen