Spanje op EK zonder sterkhouder Puyol

8 mei 2012, 11:33   Bijgewerkt: 8 mei 2012, 11:41

Regerend Europees- en wereldkampioen Spanje moet het tijdens het komende EK stellen zonder Carles Puyol. De centrale verdediger moet een operatie aan zijn knie ondergaan, meldt zijn club FC Barcelona. Hij gaat volgende week onder het mes.

Puyol kreeg na het duel met Espanyol, dit weekend, last van zijn knie. De medische staf van FC Barcelona concludeerde vervolgens dat een operatie noodzakelijk is. Deze zal plaatsvinden op 12 mei en omdat Puyol zeker zes weken nodig heeft om van de ingreep te herstellen, komt het Europees kampioenschap sowieso te vroeg. Hij mist bovendien ook de finale van het Spaanse bekertoernooi, 25 mei tegen Bilbao.

De 35-jarige Puyol is al jaren één van de sterkhouders van de Spaanse ploeg. Met hem achterin won Spanje zowel het EK 2008 als het afgelopen WK. In de halve finale van het wereldkampioenschap tegen Duitsland (1-0) maakte hij de winnende goal.

Op het EK neemt Spanje het in de groepsfase op tegen Italië, Kroatië en Ierland. Naast Puyol mist de titelhouder komende zomer in Polen en Oekraïne mogelijk ook aanvaller David Villa, die al sinds december uit de roulatie is met een beenbreuk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen