Treffers Van Persie helpen Arsenal niet aan zege

Ger
5 mei 2012, 15:43

Arsenal dreigt op de valreep naast een ticket voor de Champions League te grijpen. De Londense ploeg liet zaterdag in de Engelse competitie op eigen veld dure punten liggen tegen Norwich City: 3-3. Door het gelijkspel kan Arsenal op de rangslijst voorbij worden gestoken door Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Voor Arsenal leek er aanvankelijk niets aan de hand in het Emirates Stadium. Na amper een minuut tekende Yossi Benayoun voor de fraaie openingsgoal. Norwich City kwam evenwel rap op gelijke hoogte, met dank aan Wojciech Szczesny. De Arsenal-keeper liet een houdbare inzet van Wes Hoolahan de doellijn passeren. Tot overmaat van ramp zorgde Kieran Gibbs niet veel later met een eigen doelpunt voor de 1-2.

In de tweede helft leek Van Persie de thuisploeg met twee treffers alsnog de zege te schenken. Een late goal van Steve Morison gooide evenwel roet in het eten. Arsenal, dat inmiddels al vier opeenvolgende duels niet wist te winnen, moet vrezen de derde plaats te verliezen. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op directe deelname aan de Champions League. Concurrenten Tottenham en Newcastle komen zondag in actie.