VVV in laatste twintig minuten langs Helmond Sport

17 mei 2012, 16:38   Bijgewerkt: 17 mei 2012, 16:58

VVV heeft een grote stap gezet richting handhaving op het hoogste niveau. De ploeg uit Venlo was met 1-2 te sterk voor Helmond Sport. De Limburgers maakten het nog spannend, maar werkten de 1-0 achterstand in de slotfase van het duel weg.

Helmond Sport miste op het knusse sportpark De Braak Jeffrey Althaar en Guus Joppen. Beiden komen volgend seizoen uit voor VVV Venlo, waardoor trainer Hans de Koning het verstandiger achtte die twee buiten de selectie te houden. Ondanks die aderlating begon Helmond Sport niet slecht aan het duel. In de beginfase miste spits Erik Quekel een dot van een kans.

Al snel was VVV Venlo voetballend de bovenliggende partij. Op het middenveld heerste het trio Marcel Meeuwis, Danny Holla en Barry Maguire, maar veel effect sorteerde hun inbreng niet. Spits Michael Uchebo liet vrijwel alle ballen van zijn voeten springen en op de vleugels kwamen Steven Berghuis en Yanic Wildschut hun directe bewakers nauwelijks voorbij. Echte kansen creëerde VVV de eerste helft dan ook niet. Alleen Uchebo miste op aangeven van Wildschut een goede mogelijkheid, maar doelman Björn Sengier voorkwam het openingsdoelpunt. Zoals aan de andere kant keeper Dennis Gentenaar op slag van rust Quekel van een treffer afhield.

Na bijna een kwartier in de tweede helft kwam Helmond Sport op voorsprong. Via een wonderschoon doelpunt van Youssef Koubali, die van grote afstand doelman Gentenaar met een prachtig schot kansloos passeerde. Tien minuten later verzuimde Sebastian Stachnik de marge te verdubbelen.

VVV schrok daarvan wakker. De ploeg zocht de aanval in een hogere versnelling. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker. Verdediger Ismo Vorstermans kopte een vrije trap van Danny Holla achter doelman Sengier, die bij die treffer niet vrijuit ging. VVV rook de winst, mede omdat Helmond Sport het conditioneel nog maar moeilijk kon bijbenen. Drie minuten voor tijd deelde Danny Holla met een droge knal de genadeklap uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen