Wigan veilig en duwt 'Rovers' uit Premier League

7 mei 2012, 22:59   Bijgewerkt: 7 mei 2012, 23:36

Blackburn Rovers moet na elf jaar afscheid nemen van de Premier League. De roemruchte club van manager Steve Kean zag het doek maandag vallen na een 0-1 thuisnederlaag tegen Wigan Athletic, dat zich daarmee veilig speelde.

Het duel op Ewood Park was niet bepaald om aan te gluren. Een kip op het veld in de openingsfase was één van de schaarse hoogtepunten. Tot de 86ste minuut zelfs het enige, maar op dat moment kopte Antolin Alcaraz Wigan uit een corner op 0-1.

Dat was ook de eindstand en daarmee degradeert Blackburn uit de Premier League. The Rovers waren in 1994/1995 nog landskampioen en zijn daarmee samen met Manchester United, Arsenal en Chelsea de enige kampioenen van Engeland sinds de invoering van de Premier League, voor het seizoen 1992/1993.

Wigan Athletic is met de zege verzekerd van nog een jaar voetballen op het hoogste niveau, voor het achtste jaar in successie. The Latics, bij wie Ronnie Stam ontbrak, begonnen matig aan het seizoen en stonden zelfs enige tijd onderaan. Maar met zeges op onder meer Manchester United en Arsenal speelden ze zich veilig.

Wolverhampton Wanderers was al een tijdje zeker van degradatie. Queens Park Rangers (37 punten) en Bolton Wanderers (35) maken uit wie de derde degradant wordt. QPR speelt komend weekend tegen Manchester City, dat zich dan van de landstitel kan verzekeren. Bolton krijgt te maken met Stoke City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen