"Beslissend zal zijn wie het beste team heeft"

12 juni 2012, 16:54

Duitsland leeft ontspannen toe naar de kraker tegen Oranje. Bastian Schweinsteiger en coach Joachim Löw schoven dinsdag in Kharkiv aan voor een praatje met de media. Dat Nederland verloren heeft van Denemarken, maakt voor hen weinig uit. "Wij kijken alleen naar onszelf. Wij willen een volgende stap naar de kwartfinale zetten."

Waar Nederland weet dat het woensdag móet winnen om de situatie in Groep B van dit EK weer in eigen hand te krijgen, ligt de situatie voor Duitsland anders. De Duitsers pakten zaterdag al drie dure punten tegen Portugal en kunnen daarom relatief ontspannen de wedstrijd tegen de westerbuur ingaan. “Voor ons maakt het niet zo veel uit dat Nederland verloren heeft”, stelde coach Löw. “Dat zij door dat verlies in een lastige situatie zitten, speelt voor ons geen rol. Wij willen de volgende ronde halen en als we woensdag winnen, is dat een soort Vorentscheidung.”

“Voor de wedstrijd zelf maakt het niet veel uit dat de druk bij Oranje ligt”, denkt de coach. “Nederland is een ploeg die altijd uitgaat van balbezit en de aanval zoekt. Ze hebben met name voorin spelers van wereldklasse, dus die willen ze snel bereiken. Ik kan me niet voorstellen dat ze na één nederlaag de speelwijze ineens omgooien."

Over de individuele klasse van het Nederlands elftal bestaat ook volgens Bastian Schweinsteiger geen twijfel. “Het klopt dat ze spelers van wereldklasse hebben. Beslissend zal echter niet worden wie de beste spelers heeft, maar wie het beste team heeft”, sneerde de teamgenoot van Arjen Robben van Bayern München fijntjes.

“Het zal een zware, waarschijnlijk fysieke wedstrijd worden”, vervolgde hij. “Wij verheugen ons er op, maar speciale sentimenten bij een wedstrijd tegen Nederland heb ik niet. Voor ons is dit gewoon een topwedstrijd, eentje die we heel graag willen winnen om zodoende een volgende stap naar de kwartfinale te zetten. Meer niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen