Hiddink: "Niet beschikbaar voor bondscoachschap"

30 juni 2012, 09:57

Het Nederlandse volk mag dan massaal roepen om Guus Hiddink, de Achterhoeker laat weten Bert van Marwijk niet te zullen opvolgen als bondscoach van Oranje.

"Ik ben niet beschikbaar om Bert van Marwijk op te volgen", meldt Hiddink, die momenteel in de Russische competitie werkt, aan De Telegraaf. "Ik heb net carte blanche gekregen van de eigenaar van mijn club Anzhi Makhachkala en daar kan ik nu onmogelijk van weglopen."

De oud-coach van PSV wenst de door hem zorgvuldig samengestelde staf bij Anzhi niet in de kou te laten staan. "Naast Ton du Chatinier, Zeljko Petrovic en Arno Philips, zijn dat binnenkort ook een Belgische fysiotherapeut en een Nederlandse hoofd opleidingen."

"Overigens heeft het vertrek van Bert van Marwijk me wel verbaasd", vervolgt Hiddink, die tussen 1994 en 1998 al werkzaam was als bondscoach van Nederland. "Vooral door de snelheid waarmee het is gebeurd. Ik zorg er al jaren voor dat ik na een sportieve tegenvaller het elftal twee dagen niet zie."

"Even elkaar niet in de ogen kijken, om daarna los van te zware emoties de boel weer op te pakken. Ik heb gemerkt, dat je dan heel vaak tot andere conclusies komt. Daarom kan ik me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat dit nu niet is gebeurd en dat is niet goed", besluit hij.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen