Hoe blijft Oranje vanavond in de race?

13 juni 2012, 12:50

Winnen. Dat is de opdracht van Oranje in de kraker tegen Duitsland. Alleen op die manier krijgt de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk de situatie, na de pijnlijke nederlaag tegen Denemarken, weer in eigen hand. Maar mocht dat niet lukken, hoeft dat niet per se uitschakeling te betekenen. Ook het resultaat bij de wedstrijd Denemarken-Portugal is van belang. FCUpdate.nl zet de scenario's op een rijtje.

Scenario 1: Nederland verslaat Duitsland

Wint Oranje, dan is de ploeg helemaal terug in de race om een plek bij de laatste acht. Nederland komt dan in punten gelijk met Duitsland en heeft dan bovendien het voordeel van het betere onderlinge resultaat. Het resultaat van Denemarken-Portugal is, in dit scenario, minder belangrijk. Als Nederland er in slaagt om de Duitsers te verslaan, heeft het op de slotdag tegen Portugal sowieso aan een overwinning genoeg om de laatste acht te halen. De enige manier waarop het dan nog fout zou kunnen gaan, is als Denemarken vanavond wint van Portugal en op de slotdag verliest van Duitsland. In dat geval eindigen Denemarken, Duitsland en Nederland alle drie op zes punten en zal het doelsaldo van doorslaggevend belang worden.

Scenario 2: Nederland speelt gelijk tegen Duitsland

{image-old[67595][right-half][]}Nederland heeft vanavond één voordeel: als het aan de wedstrijd tegen Duitsland begint, is het resultaat van Denemarken-Portugal al bekend. Als Denemarken die wedstrijd verliest, is een gelijkspel tegen de Duitsers voor Oranje geen slecht resultaat. In dat geval kan een zege op de slotdag tegen Portugal namelijk volstaan om alsnog de laatste acht te halen, al blijft Nederland in dat scenario wel afhankelijk van het resultaat bij Duitsland-Denemarken .Als de Duitsers die wedstrijd winnen, wat voor hen nodig is om de poule te winnen, is Oranje bij een zege op Portugal door. Pakt Denemarken vanavond echter één of meer punten, dan is een gelijkspel tegen Duitsland voor Oranje geen best resultaat. In dat geval kunnen Duitsland en Denemarken op de slotdag namelijk een salonremise uitvoeren om Oranje en Portugal naar huis te sturen.

Scenario 3: Nederland verliest van Duitsland

Zelfs als Nederland vanavond verliest, hoeft het EK er niet per se op te zitten. Voorwaarde is dan echter wel dat Denemarken eerder op de avond verliest van Portugal. Als dat gebeurt, Denemarken op de slotdag ook verliest van Duitsland en Oranje vervolgens wint van Portugal, eindigen drie landen op drie punten. Het doelsaldo van Denemarken, Portugal en Nederland zal dan beslissen wie, met Duitsland, de volgende ronde haalt. Pakt Denemarken vanavond minimaal één punt tegen de Portugezen, is een nederlaag tegen Duitsland wél fataal voor Oranje.

Volgen jullie het nog? Hier, samengevat, het best en slechtst denkbare scenario.

Het droomscenario: Nederland wint met 2-0 of meer van Duitsland, Portugal wint met 1-0 van Denemarken. In dat geval heeft Oranje, door het betere doelsaldo dan de rivalen, op de slotdag tegen Portugal aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.

Het horrorscenario: Verliezen is natuurlijk het horrorscenario, maar ook een situatie waarin zowel Denemarken-Portugal als Nederland-Duitsland gelijk eindigt is geen pretje. Dan kunnen buurlanden Denemarken en Duitsland het op de slotdag op een akkoordje gooien en met een salonremise er voor zorgen dat Oranje kan inpakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen