Mathijsen: "Mooiere Oranje-Duitsland niet mogelijk"

12 juni 2012, 10:00   Bijgewerkt: 12 juni 2012, 14:50

Na de nederlaag tegen Denemarken moet het woensdag gebeuren voor Oranje. Uitgerekend tegen aartsrivaal Duitsland moet de ploeg van coach Bert van Marwijk een goed resultaat in de wacht slepen om zicht te houden op de kwartfinale. Oranje kan daarbij weer beschikken over verdediger Joris Mathijsen, die verlost is van de hamstringblessure die hem tegen Denemarken aan de kant hield. Hij kijkt uit naar de kraker tegen de Duitsers. “Het is alles of niets, mooier kan eigenlijk niet.”

Hij is weer fit, dat is eigenlijk het belangrijkste nieuws rond Joris Mathijsen. De blessure van de verdediger was de afgelopen weken bijna het grootste thema bij Oranje, op natuurlijk de eindeloze discussie over de spitspositie na. Sinds Mathijsen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije uitviel met een blessure aan zijn hamstring, was het afwachten geblazen. Zou hij de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken halen? Toen duidelijk werd dat dat niet zou lukken, dacht bondscoach Bert van Marwijk er zelfs even hardop over na om een vervanger op te roepen.

Na de wedstrijd zullen we niet alleen weten hoe Mathijsen zich gehouden heeft, maar ook of Oranje nog mag dromen van de Europese titel. “Het is alles of niets voor ons tegen de Duitsers”, beseft Mathijsen zich. “Het is lastig, maar aan de andere kant: dit zijn natuurlijk wel de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet. Een mooiere Nederland-Duitsland is, gezien de situatie, eigenlijk niet mogelijk.”

"Zo'n topwedstrijd na die nederlaag tegen de Denen: beter kan je het eigenlijk niet hebben", vervolgt hij. "Wij zijn er klaar voor, het vertrouwen is enorm groot. Ondanks dat verlies tegen de Denen, ja. Zo'n wedstrijd, waarin je zo veel kansen krijgt, win je 99 van de honderd keer. Dit keer niet, maar we moeten ons niet gek laten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen