Blind mikt op rol als centrale verdediger

21 juli 2012, 09:12

Daley Blind solliciteert na het vertrek van Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur openlijk naar de ontstane vacature in het hart van de defensie bij Ajax. De 22-jarige verdediger denkt dat hij op die positie van meerwaarde kan zijn voor de landskampioen.

"In het verleden - en ook tijdens deze voorbereiding - heb ik laten zien dat ik het kan. Ik ben klaar voor die plek", laat Blind weten op de clubsite van Ajax. "Het vertrek van Jan Vertonghen is een prikkel voor andere jongens. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik daar hoor te staan."

Dat de Amsterdammers ondertussen om zich heen kijken en dingen naar de gunsten van Niklas Moisander, Marc Muniesa en Bram Nuytinck maakt Blind niet uit. "Ook dan gaat de focus bij mij op die plek naast Toby Alderweireld in het hart van de verdediging", stelt de verdediger, die ook wel heil ziet in de linksbackpositie. "Ik weet dat ik ook als linksback uit de voeten kan. Eind vorig seizoen heb ik het goed gedaan op die positie. Eigenlijk is het heel simpel: ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen, met een voorkeur voor centraal achterin. Ik zal altijd de concurrentie aan gaan om te laten zien dat ik moet spelen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen