Koeman niet blij met optreden op kunstgras

14 juli 2012, 22:46

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zag zijn manschappen zaterdag een benauwde oefenzege boeken op Barendrecht (1-0). De oefenmeester was na afloop 'not amused' over het feit dat de Rotterdammers op kunstgras hadden moeten aantreden.

Feyenoord had met de amateurclub afgesproken dat op natuurgras zou worden gespeeld, maar kwam er tien dagen geleden achter dat er op het hoofdveld van de topklasser kunstgras was aangelegd. Koeman had aanvankelijk het plan twee verschillende elftallen te laten spelen, maar zag dat idee doorkruist worden. "Dat was nu niet mogelijk, omdat we vanwege het kunstgrasveld een aantal spelers uit voorzorg aan de kant hielden. We hebben een zeer intensief trainingskamp achter de rug, waarin we de hele week op gras hebben getraind. Dan heb je automatisch te kampen met vermoeidheid en kans op kleine blessures."

Koeman was teleurgesteld dat zijn ploeg slechts eenmaal het net wist te vinden. "We hadden opnieuw te maken met een zeer verdedigend ingestelde tegenstander. BVV Barendrecht wilde er geen wedstrijd van maken en wij waren in aanvallend opzicht onmachtig. Via de zijkanten kwamen we regelmatig goed door, maar was het rendement te laag. Dat moeten we verbeteren."

De oefenmeester keek desondanks met een positief gevoel terug op de afgelopen week. "We hebben een zeer goede week achter de rug, waarin we hard hebben getraind. De oefenwedstrijden hebben ons geleerd op welke onderdelen we ons moeten verbeteren. Tijdens de komende weken, waarin we oefenwedstrijden gaan spelen tegen grotere tegenstanders, moet blijken hoe we ervoor staan", liet hij op de officiële website van de Rotterdammers weten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen