Van Bronckhorst krijgt beloften onder zijn hoede

9 juli 2012, 16:09   Bijgewerkt: 9 augustus 2012, 12:01

Giovanni van Bronckhorst krijgt er bij Feyenoord een functie bij. De voormalig verdediger is met ingang van komend seizoen trainer van Jong Feyenoord/Excelsior. Hij gaat de beloftenploeg leiden samen met de huidige coach André Hoekstra.

"Dit is voor Giovanni een nieuwe stap in zijn ontwikkeling als trainer", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord op de website van zijn ploeg. "Doordat hij de leiding krijgt over het beloftenelftal kan hij weer nieuwe ervaringen opdoen, die hem kunnen helpen om de volgende stappen in zijn trainerscarrière te maken."

Van Bronckhorst gaat zijn functie bij de beloften combineren met zijn werk als assistent van coach Ronald Koeman bij het eerste. Bovendien is hij bezig met de cursus Coach Betaald Voetbal. Het wordt dus een druk jaar, weet hij. "Druk, maar heel leuk. Ik denk dat het goed is om te ervaren hoe het is om een eigen elftal te leiden. Dit is een volgende stap in mijn ontwikkeling. Bovendien kan ik op deze manier goed de spelers van de selectie volgen als die in de beloften meespelen."

Mede omdat hij zo'n druk jaar tegemoet gaat, wordt Van Bronckhorst geen assistent-bondscoach. "Ik was vereerd met het verzoek, maar op dit moment past die functie niet in mijn werkzaamheden", zegt hij. "Wel is het zo dat ik de ambitie heb om mogelijk in de toekomst als assistent bij het nationale elftal aan de slag te gaan."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen