De Boer gooit team overhoop, Janssen reserve

12 augustus 2012, 15:29   Bijgewerkt: 12 augustus 2012, 15:38

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn team flink omgegooid voor de competitiewedstrijd tegen AZ. Onder meer Thulani Serero, Lasse Schöne en Jody Lukoki verschijnen aan de aftrap. Ook Gregory van der Wiel keert terug in de basisformatie. Opvallend is dat Theo Janssen, die dicht bij een transfer naar Vitesse zou zijn, reserve is.

Door de terugkeer van Van der Wiel, die in het duel om de Johan Cruijff Schaal wegens een trainingsachterstand nog ontbrak, schuift Ricardo van Rhijn een positie door. Hij staat nu centraal, naast Toby Alderweireld. Daley Blind is tegen AZ de linksback. Hij krijgt op die plek de voorkeur boven Mitchell Dijks, die daar in de voorbereiding speelde.

Op het middenveld speelt Serero op de plek van Janssen, naast Siem de Jong en Vurnon Anita. Voorin krijgt Kolbeinn Sigthórsson vanaf de vleugels steun van Lukoki en Schöne. Schöne, eigenlijk een middenvelder, kwam deze zomer over van NEC.

De basisformatie van AZ bevat geen grote verrassingen. Centraal achterin speelt Niklas Moisander, die eerder deze zomer nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax stond.

Opstellingen

Ajax: Vermeer; Blind, Alderweireld, Van Rhijn, Van der Wiel; Anita, De Jong, Serero; Schöne, Sigthórsson, Lukoki

AZ: Esteban; Gorter, Viergever, Moisander, Marcellis; Elm, Maher, Falkenburg; Martens, Altidore, Beerens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen