Ajax speelt gelijk bij ADO na zwakke eerste helft

23 september 2012, 14:20   Bijgewerkt: 23 september 2012, 15:04

Met een ondermaats optreden bij ADO Den Haag bewees Ajax zondag dat het nog steeds niet weet hoe het vlak na een Europese uitwedstrijd goed voor de dag moet komen tijdens een uitwedstrijd in de eredivisie. De kampioen uit Amsterdam speelde de slechtste eerste helft van het prille seizoen en kwam vervolgens tijd te kort om de opgelopen schade volledig te repareren (1-1).

Trainer Maurice Steijn van de thuisclub hoefde zijn spelers nauwelijks meer uit te leggen hoe ze Ajax vlak na een Europese uitwedstrijd moesten benaderen. Het is namelijk inmiddels wel bekend dat de kampioen uit Amsterdam vaak niet thuis geeft als het vlak na een optreden in de Champions League buiten de eigen ArenA een uiterst gemotiveerde tegenstander treft.

Wat Steijn waarschijnlijk verbaasde, was dat ADO Den Haag niet eens goed hoefde te spelen om voor rust te domineren. Mike van Duinen kreeg al na 5 minuten een goede kans op de openingstreffer. Jens Toornstra mocht zich een minuut later aanrekenen dat hij een blunder van Lasse Schöne niet afstrafte. Gelukkig voor de thuisclub was Tom Beugelsdijk na 14 minuten wel scherp toen Niklas Moisander hem na een hoekschop helemaal uit het oog was verloren (1-0).

ADO Den Haag ontving de rivaal uit Amsterdam met Robert Zwinkels op doel. De vervanger van de geblesseerde Gino Coutinho beleefde een heerlijke eerste helft. Want Ajax verscheen nauwelijks in de buurt van het doel van de thuisclub. Siem de Jong, terug in de spits, bleef onzichtbaar. Rechtsbuiten Jody Lukoki leverde wel heel veel matige voorzetten.

Trainer Frank de Boer koos voor een middenveld bestaande uit Thulani Serero, Schöne en Christian Eriksen. De eerstgenoemde Zuid-Afrikaan haakte al na een kwartier af met spierblessure. Hij werd vervangen door Christian Poulsen, die als een van de weinige spelers van Ajax terug mocht kijken op een aardige wedstrijd. Schöne moest na een waardeloze eerste helft plaatsmaken voor Derk Boerrigter.

Met Ryan Babel in de spits en De Jong terug op het middenveld kon Ajax de thuisclub eindelijk onder druk zetten. Babel zorgde na 62 minuten op aangeven van Ricardo van Rhijn voor 1-1. De slecht ingevallen Boerrigter kreeg in de slotfase nog een prachtige kans om de wedstrijd alsnog te beslissen. Hij schoot de bal echter van dichtbij op doelman Zwinkels.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!