Karelse ziet NAC niet als degradatiekandidaat

9 september 2012, 12:27

NAC Breda staat na vier wedstrijden op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Alleen tegen Willem II en FC Utrecht pakte de ploeg één puntje, wedstrijden tegen FC Twente (0-1) en Ajax (5-0) gingen verloren. Coach John Karelse blijft echter positief.

De trainer gaat er vooralsnog niet vanuit dat zijn ploeg dit seizoen tegen degradatie zal moeten vechten. "Nee, nog niet. Dat zal moeten blijken. Het is afhankelijk van onze ontwikkeling. Als wij beter gaan spelen en wedstrijden gaan winnen, zullen we ook op de ranglijst snel een paar plaatsen stijgen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Maar we weten ook wat de doelstelling van de club is: spelen om de plaatsen tien tot en met veertien. Een plek in het rechterrijtje is realistisch. Daar moeten we niet voor weglopen. We zullen er alles aan doen om flink wat ploegen onder ons te houden."

Karelse denkt dat het met de huidige selectie mogelijk is om het hoofd boven water te houden. "Jawel. We hebben in de eerste weken wat pech gehad met spelers die door blessures een deel van de voorbereiding hebben gemist, zoals Tim Gilissen, Danny Buijs en Mike Zonneveld. Daarnaast heeft Anouar Hadouir de ramadan achter de rug, wat hem veel kracht heeft gekost. In onze groep, met heel veel jonge en onervaren spelers, zijn zij belangrijke krachten. Door hun afwezigheid voel je extra zwaar dat je onervaren bank hebt. Maar goed, daar ligt voor mij ook de uitdaging. Ik vind het heel leuk met jonge spelers te werken en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling."

NAC Breda hervat de competitie volgend weekend met een uitduel tegen Heracles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen