Oranje kan record vestigen in Hongarije

8 september 2012, 21:27   Bijgewerkt: 9 september 2012, 08:56

Oranje kan dinsdag in en tegen Hongarije een nieuw record vestigen. Als de ploeg van bondscoach Louis van Gaal drie punten pakt in Boedapest, wint het zijn tiende WK-kwalificatiewedstrijd op rij. Dat lukte het Nederlands elftal nooit eerder.

Vrijdag won Oranje met 2-0 van Turkije, waarmee het tot negen opeenvolgende overwinningen kwam. Dat was een evenaring van de prestatie die onder leiding van Marco van Basten werd neergezet in de aanloop naar het WK 2006. De huidige reeks werd ingezet met Bert van Marwijk aan het roer, toen alle acht de voorrondeduels voor de mondiale titelstrijd van 2010 in Zuid-Afrika in winst werden omgezet.

De laatste nederlaag van Nederland in de WK-kwalificatie was elf jaar geleden in en tegen Ierland. Daardoor miste Van Gaal, destijds bezig aan zijn eerste termijn als bondscoach, met Oranje het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan. Daarna bleef het Nederlands elftal 23 WK-kwalificatieduels op rij ongeslagen.

Nederland en Hongarije speelden vijftien keer eerder tegen elkaar. Daarbij was Oranje acht keer de betere, tegenover vijf nederlagen. De laatste zeven duels met de Oost-Europeanen eindigden telkens in een zege voor onze landgenoten.

De selectie van Van Gaal vliegt maandag naar Boedapest. Zondag wordt nog besloten getraind in het stadion van ADO Den Haag. De oefensessie van vandaag was niet al te spannend. Van Gaal gaf de spelers die tegen Turkije in actie kwamen rust. Zij deden een warming up en vermaakten zich met een partijtje voetvolley. De wisselspelers deden nog een pittig partijspel. Leroy Fer haakte eerder op de dag af. De middenvelder van Twente heeft tegen de Turken een knieblessure opgelopen. Adam Maher van AZ is zijn vervanger, al trainde hij nog niet mee in Noordwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen