Rooney ziet rol voor zichzelf als spelmaker

6 september 2012, 10:27   Bijgewerkt: 6 september 2012, 12:33

Hoewel we hem tot nu toe vooral kennen als aanvaller, ziet Wayne Rooney in de toekomst ook een rol voor zichzelf op het middenveld weggelegd. De 26-jarige Engelsman, vooral een begenadigd aanvaller, hoopt later in zijn carriere ook vanaf het middenveld een beslissende rol te kunnen spelen.

"Toen Manchester United afgelopen seizoen met blessures kampte speelde ik al enkele malen vanaf het middenveld," zo vertelt Rooney aan de Daily Mirror. "De manager vindt dat ik daar prima uit de voeten kan en toen we afgelopen seizoen te maken kregen met een aantal blessuregevallen, vroeg hij of ik hem wilde helpen."

"Ik vind het prettig voetballen als spelmaker. Je komt er meer aan de bal en bent meer betrokken bij het spel. Ik zie mezelf er in de toekomst misschien wel permanent terechtkomen. Op het moment dat ik niet meer die scherpte heb om bij verdedigers weg te komen zak ik misschien wel een linie. Op het middenveld kan ik dan nog steeds invloed hebben op het spel. De spitspositie heeft mijn voorkeur, maar ik ben bereid opofferingen te doen," aldus Rooney.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen