Vernieuwd Oranje maakt indruk in Hongarije

11 september 2012, 22:26

De verjongingskuur van bondscoach Louis van Gaal bij Oranje gaat voorlopig niet ten koste van het resultaat. De zeer onervaren ploeg boekte in Boedapest een even knappe als belangrijke overwinning, 1-4. Door de zege kan Van Gaal de komende periode in relatieve rust verder bouwen aan de ploeg die er in 2014 op het WK moet staan

Bouwen en presteren tegelijk, dat was de opdracht die Van Gaal meekreeg bij zijn aantreden als bondscoach. Er moest doorgeselecteerd worden in de groep die er een potje van maakte in Polen en Oekraïne, maar tegelijk werd de lat hoog gelegd. De doelstelling van de KNVB is een plek in de halve finale van het WK, over twee jaar.

Of die doelstelling reëel is, is na de interlands tegen Turkije en Hongarije nog niet te zeggen. Op basis van het vertoonde spel zou je op dit moment nog 'nee' zeggen, maar Van Gaal heeft natuurlijk nog tijd. Een periode van twee jaar is in de voetballerij een eeuwigheid, spelers die nu debuteren kunnen in 2014 doorgegroeid zijn tot de wereldtop. Daar hoopt Van Gaal ongetwijfeld op bij bijvoorbeeld Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Ricardo van Rhijn, spelers die nu het vertrouwen van hem krijgen.

Na de 3-1 van Lens, tien minuten na rust, was het verzet van Hongarije gebroken. De thuisploeg drong in de laatste fase van de eerste helft wel wat aan en had toen ook een tweede strafschop kunnen krijgen, maar na de tweede treffer van Lens verdween het geloof. Het jonge Oranje speelde de wedstrijd uitstekend uit en kwam via Klaas-Jan Huntelaar, na 45 minuten in de ploeg gekomen voor de licht geblesseerde Robin van Persie, een kwartier voor tijd zelfs op 1-4. Hij kreeg van Jeremain Lens een niet te missen kans aangeboden, nadat Oranje een vrije trap heel snel genomen had.

De wedstrijd die op papier zo lastig leek, leverde zo zelfs ineens een ruime score op. Het WK 2014 is nog ver weg en de halve finale al helemaal, maar voorlopig ligt Van Gaal op koers met Oranje. Beter nog dan hij zelf had durven hopen, waarschijnlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen