Ajax stunt met verdiende zege op City

24 oktober 2012, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax doet weer helemaal mee in de 'poule des doods' van de Champions League. Na twee nederlagen op rij zorgde de ploeg van trainer Frank de Boer voor een prestatie van jewelste door in zijn derde groepswedstrijd voor eigen publiek af te rekenen met Manchester City, de kampioen van Engeland. In de ArenA werd het 3-1.

In een poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City krijg je weinig kansen, dat wist Ajax van te voren. Maar als je dan een kans krijgt, moet je die pakken. Dat deed de landskampioen tegen Manchester City, dat na twee wedstrijden ook pas één punt had. Door de overwinning is Ajax in één klap van de laatste plaats in de groep af. Alles is ineens weer mogelijk en dat op zich is al een knappe prestatie.

Die goal sloeg in als een bom bij Ajax. Het goede voetbal van de eerste twintig minuten was ineens ver te zoeken en ook de sfeer in de ArenA zakte tot rond het nulpunt. Het werd stil en dezelfde gelatenheid als een aantal weken geleden tegen Real, toen Ajax een groot deel van de wedstrijd overklast werd, maakte zich meester van het stadion.

Die gelijkmaker leek City weinig te doen. De Engelse ploeg stond na twee duels pas op één punt en moest dus ook winnen om zicht te houden op een plek in de volgende ronde, maar oogde ongeïnteresseerd. Ook in de fase na de 1-0, waarin bij Ajax even heel weinig lukte, slaagde City er niet in om de partij echt naar zijn hand te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen