Alderweireld: "Idee Ajax en Cruijff overwint"

25 oktober 2012, 00:20

Uitgerekend tegen een ploeg die op financieel gebied geen enkele beperking heeft, boekte Ajax woensdag één van zijn mooiste resultaten van de laatste jaren. Manchester City, de kampioen van Engeland, werd in de ArenA met 3-1 verslagen. Een prachtzege, vindt Toby Alderweireld. Hij noemt het ook een overwinning voor de Ajax-filosofie.

“We wisten dat we het van ons voetbal moesten hebben”, zegt hij tegen FCUpdate.nl over de knappe winst van zijn ploeg op City. “Tegen zo'n Engelse club heeft het weinig zin om de bal naar voren te pompen, op dat gebied zijn zij het sterkst. We moesten het voetballend doen, zeker omdat ze in Engeland niet gewend zijn dat ploegen zo spelen.”

Ajax bleef inderdaad voetballen, ook toen het halverwege de eerste helft tegen de 0-1 aan liep. Op de 3-1 overwinning van de jonge Amsterdamse ploeg op de vedettes van Man City viel, op basis van de hele wedstrijd, uiteindelijk helemaal niets af te dingen.

De club die het vooral van zijn jeugd moet hebben, vloerde zo de ploeg die vrijwel iedere transferperiode met miljoenen smijt om de selectie te versterken. Dat doet de Belg goed. “Misschien overdrijf ik een beetje, maar dit resultaat bewijst dat het idee over voetbal van Ajax, en ook die van Frank de Boer en bijvoorbeeld Johan Cruijff, overwint.”

“Wij wisten dat we vandaag iets moesten neerzetten en dat hebben we gedaan”, besluit de centrale verdediger. “Tegen een heel sterk team, dat bovendien zelf ook echt moest winnen. Manchester City had pas één punt, het is absoluut niet zo dat ze hier met een B-ploeg speelden. Misschien hadden we een beetje geluk met die 1-1 vlak voor rust en de 3-1 van Eriksen, die via een tegenstander ging. Maar dat mag ook wel een keertje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen