Boze Mancini: "Alleen kwaliteit is niet genoeg"

4 oktober 2012, 10:45

Voor Manchester City dreigt opnieuw een voortijdige uitschakeling in de Champions League. Na de deceptie van vorig jaar is de trotse landskampioen ook deze editie nog niet op dreef. Tegen Borussia Dortmund werd met pijn, moeite en geluk het eerste puntje binnengesleept (1-1), maar dat is nog lang niet genoeg om de volgende ronde te halen. Het moet beter de komende weken, waarschuwt coach Roberto Mancini.

"De Champions League is een ander niveau dan de Premier League. Hier is kwaliteit alleen niet genoeg, je moet veel lopen en knokken. Je kan niet denken dat je het wel redt door de bal rond te spelen", stelt de Italiaanse coach van City vast bij de BBC.

Manchester City had het punt tegen Dortmund vooral te danken aan doelman Joe Hart, die een aantal uitstekende reddingen verrichtte. "Joe heeft ons gered", zag ook Mancini. "We hadden het verdiend om drie of vier doelpunten tegen te krijgen. Wij speelden niet goed, maar de conclusie is ook dat Dortmund op dit moment gewoon een beter team is dan wij. Als wij verder willen in de Champions League, zal het echt beter moeten."

De volgende tegenstander van Manchester City in de Champions League is Ajax. Beide teams staan over drie weken, op woensdag 24 oktober, in de ArenA tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen