Vermeer: "Engelse clubs liggen ons wel"

25 oktober 2012, 00:30

Kenneth Vermeer leek het de normaalste zaak van de wereld te vinden, zo rustig stond hij na de sensationele zege van Ajax op Manchester City (3-1) de pers te woord. Het was een 'mooie prestatie', dat vond hij ook. Maar Vermeer keek er amper van op.

“We hadden deze overwinning nodig, zeker omdat we onze eerste twee wedstrijden verloren hadden”, zegt de keeper tegen FCUpdate.nl. Verbaasd over het wat matte spel van Manchester City, toch de kampioen van Engeland, was hij niet. “Nee hoor. Wij wisten dat we kans hadden, als we ons eigen spel zouden spelen. Dat is gelukt.”

“Engelse clubs liggen ons over het algemeen wel”, vindt Vermeer, verwijzend naar de zege van vorig seizoen in de Europa League op Old Trafford tegen Manchester United. “Tegen teams uit Engeland moet je voetballend het verschil maken en dat kunnen we.”

“Dat schoot wel even door mijn hoofd ja, na die 0-1”, geeft hij toe. “We zaten aardig in de wedstrijd, maar na één counter lag die 0-1 er in. Gelukkig viel vlak voor rust die 1-1 nog. Dat was heel belangrijk, zeker mentaal. Daardoor ga je toch met een goed gevoel de rust in. Daarna kom je vrij snel op 3-1 en in de slotfase zijn we eigenlijk weinig in de problemen geweest. Ja, Manchester City kreeg nog twee kansen en die hield ik er uit. Maar dat is mijn werk, daar sta ik voor. Ik ben vooral heel trots op onze teamprestatie."

Door de winst doet Ajax plotseling weer helemaal mee in de groep. Zelfs een plek in de volgende ronde van de Champions League behoort weer tot de mogelijkheden, al zal Ajax daarvoor begin november ook het uitduel met City moeten winnen. "Maar dat is niet onmogelijk", vindt Vermeer. "Zo lang we ons eigen spel spelen, is er veel mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen