Benitez volgt Di Matteo op bij Chelsea

21 november 2012, 21:10   Bijgewerkt: 21 november 2012, 21:35

Rafael Benitez is de nieuwe trainer van Chelsea. De Engelse topclub heeft de Spaanse oefenmeester woensdag aangesteld als opvolger van Roberto Di Matteo, die na de nederlaag tegen Juventus in de Champions League moest vertrekken.

Benitez tekende een contract tot het einde van het seizoen op Stamford Bridge. Afgelopen jaargang benaderde Chelsea hem ook al, als vervanger van André Villas-Boas. Benitez bedankte destijds voor de eer. De Londenaren boden hem eveneens een contract tot het einde van het seizoen. Benitez wilde echter een verbintenis tot medio 2013, in plaats van tot de zomer van 2012.

Daarop kwam Chelsea bij Di Matteo uit. Onder zijn leiding werd de Champions League gewonnen. Dit jaar balanceren de Londenaren op de rand van uitschakeling, na de 3-0 nederlaag bij Juventus van dinsdagavond. Daarop werd Di Matteo ontslagen en ging Benitez nu wél akkoord met een kortetermijncontract.

Benitez verliet Valencia in 2004 voor Liverpool. Met The Reds won hij in zijn eerste seizoen de Champions League. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar Internazionale, maar dat werd geen succes. Binnen een half jaar was hij weer weg.

Benitez is de negende trainer bij Chelsea onder het bewind van Roman Abramovich. Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas en dus Di Matteo gingen hem voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen