Chelsea ontslaat Di Matteo na CL-nederlaag

21 november 2012, 10:03   Bijgewerkt: 21 november 2012, 10:08

Roberto di Matteo is niet langer manager van Chelsea. De Londense club heeft besloten de samenwerking met de Italiaanse coach per direct te beëindigen. Directe aanleiding daarvoor is de 3-0 nederlaag tegen Juventus in de Champions League. Hierdoor dreigt de titelhouder al in de groepsfase te sneuvelen.

Di Matteo kwam in de zomer van 2011 naar Chelsea, als assistent van de nieuwe hoofdcoach André Villas-Boas. Toen Villas-Boas in maart 2012 ontslagen werd, nam Di Matteo de taken van de Portugees op interim-basis over. Met Di Matteo op de bank won Chelsea prompt de Champions League en mede daardoor besloot de club hem in de zomer definitief aan te stellen als hoofdcoach. Hij tekende voor twee jaar.

Door het verlies tegen Juventus dreigt Chelsea de eerste titelhouder ooit te worden die de eerste ronde van de Champions League niet overleeft. In de Premier League pakte Chelsea slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden, waardoor het afgezakt is naar de derde plaats. Afgelopen weekend was West Bromwich te sterk.

De naam van Josep Guardiola zingt in Engelse media al weken rond als mogelijke opvolger van Di Matteo. De Spanjaard vertrok afgelopen zomer bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen