Groep B: Schalke wint groep ondanks remise

4 december 2012, 22:41   Bijgewerkt: 4 december 2012, 23:36

Schalke 04 heeft als groepswinnaar een beschermde status bij de loting voor de achtste finale van de Champions League. Een gelijkspel in het laatste duel tegen Montpellier was voor de ploeg van Huub Stevens genoeg om als eerste te eindigen in Groep B.

Schalke begon aan de wedstrijd tegen Montpellier in de wetenschap dat het één punt voorsprong had op Arsenal, de nummer twee in Groep B. Een zege in Frankrijk was dus genoeg om de poule te winnen, maar echt belangrijk leek coach Stevens dat niet te vinden. Hij liet een aantal vaste krachten, waaronder Klaas Jan Huntelaar, aan de kant.

Met een veredeld B-team speelde Schalke 1-1 in Frankrijk, maar Arsenal verzuimde te profiteren. De Londense ploeg kwam op bezoek bij Olympiakos met 0-1 voor dankzij Tomas Rosicky, maar na de pauze kantelde de thuisploeg het duel. Konstantinos Mitroglou kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinner voor de Grieken.

Olympiakos schiet, behalve de wedstrijdpremie, weinig op met de zege. De ploeg was al zeker van de derde plaats in de groep en een ticket voor de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen