Ronaldo brengt Madrid zege op Sociedad

6 januari 2013, 18:55   Bijgewerkt: 6 januari 2013, 19:07

Cristiano Ronaldo voorkwam zondagavond met twee treffers dat de druk op zijn trainer José Mourinho van Real Madrid nog verder werd verhoogd. De Portugese vedette scoorde in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad bij een stand van 2-2 tweemaal, hetgeen uiteindelijk net voldoende was voor een zege (4-3). Real Madrid verkleinde de achterstand op FC Barcelona daardoor tot dertien punten. De koploper speelt zondagavond nog wel de stadsderby tegen Espanyol.

Mourinho vierde beide treffers van Ronaldo onbewogen in de dug-out. Toch moet even door zijn hoofd zijn geschoten wat er gebeurd zou zijn als Real wel punten had verloren. Want de excentrieke oefenmeester bleek tijdens een korte winterstop niet van gedachten veranderd. Hij vindt Antonio Adán op dit moment kennelijk nog steeds een betere doelman dan Iker Casillas, die dus weer op de bank moest plaatsnemen.

Vervelend voor Real Madrid en Mourinho was dat uitgerekend Adán al na 6 minuten blunderde en vervolgens tegenstander Carlos Vela in het strafschopgebied vloerde. Hij werd kort na de snelle openingstreffer van Karim Benzema (1-0) bestraft met een strafschop en een rode kaart, waardoor Casillas alsnog onder luid applaus van het thuispubliek zijn opwachting mocht maken.

De succesvolle doelman van de Spaanse nationale ploeg kon de strafschop van Xabi Prieto niet keren (1-1). Real Madrid kwam met tien man op 2-1, dankzij Sami Khedira. Opnieuw Prieto zorgde vlak voor rust echter opnieuw voor de gelijkmaker. Real had het ook na rust moeilijk met een man minder, maar werd geholpen door Ronaldo die tussen de 68e en 72e minuut tweemaal scoorde. Real Sociedad kwam vervolgens niet verder meer dan de derde treffer van Prieto (4-3).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen