Van La Parra: "Feyenoord blijft mijn doel"

12 januari 2013, 08:00

In 2008 verruilde Rajiv Van La Parra de B-jeugd van Feyenoord voor het Franse Caen. De aanvaller, tegenwoordig actief bij SC Heerenveen, erkent dat hij te vroeg naar het buitenland is vertrokken. Spijt heeft hij echter niet.

"Hoewel mijn begin bij Caen veelbelovend was, werd het Franse avontuur niet wat ik ervan hoopte", zegt Van La Parra tegen Voetbal International. "In drie seizoenen tijd heb ik veel te weinig gespeeld. Ze wilden me langzaam brengen, maar ik merkte dat ik zoiets moeilijk vond. Ik wilde spelen en niet te lang toekijken."

"Omdat ik sportief maar niet mijn draai kon vinden, heb ik me er nooit helemaal thuis gevoeld", gaat Van La Parra verder. "Na drie jaar zat er ook maar één ding op: transfervrij mocht ik op zoek gaan naar een nieuwe club. Een ervaring rijker als mens, maar als voetballer wachtte ik nog altijd op mijn grote doorbraak."

"Ik ben te vroeg naar het buitenland gegaan, maar spijt heb ik alleen van dingen die ik niet heb gedaan. Ik ben in Frankrijk volwassen geworden en heb mezelf echt leren kennen. Als ik nu nog een keer die kans zou krijgen, zou ik een andere keuze maken, maar dat komt ook doordat ik nu meer ervaring heb. Het heeft dan ook vooral met de situatie van het Nederlands voetbal te maken. Inmiddels krijgt het talent bij Feyenoord volop de kans, maar dat was een paar jaar geleden zeker anders."

Van La Parra speelde in de Rotterdamse jeugd onder meer samen met Bruno Martins Indi, Bart Schenkeveld, Jordy Clasie, Ricky van Haaren, Jerson Cabral en Luc Castaignos "Zij hebben bereikt waar ik altijd van droomde: spelen in De Kuip. Toch betekent het niet dat ik die wens niet meer heb. Feyenoord 1 blijft mijn doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen