Dordrecht-manager: "Bos mijn tweelingbroer"

Ger
1 maart 2013, 09:29

Technisch manager Marco Boogers van FC Dordrecht reageert aangeslagen op de dood van Vitesse-icoon Theo Bos. Voor de coach (47), die donderdag de strijd tegen alvleesklierkanker verloor, was de eerstedivisionist zijn laatste werkgever.

"De dag dat ik bij Theo’s bed stond en afscheid van hem nam, was een van de moeilijkste dagen van mijn leven. Zo’n mooie, unieke vent die door zo’n rotziekte wordt geveld", zegt Boogers op de website van Vitesse. "Ik ben blij dat ik Theo anderhalf jaar geleden heb leren kennen. Onvoorstelbaar veel uren zijn we sindsdien samen opgetrokken, we zijn samen wel eens dronken geworden en altijd voelde het alsof ik met mijn tweelingbroer optrok."

"Het was in december 2011 dat Theo een paar keer zei dat hij last had van zijn buik. Hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis en in de week voor Kerst kreeg hij uitsluitsel. Hij belde me gelijk nadat hij bij de dokter was geweest: ‘Marco, ik heb alvleesklierkanker en waarschijnlijk nog drie tot zes maanden te leven’. Ik geloof dat ik niks meer heb gezegd. Wat moet je zeggen? Een paar weken later is hij toen gestopt bij Dordrecht. Het was niet te combineren met de behandelingen."

"Meer dan een jaar heeft Theo het uiteindelijk nog gered. Ook in dat jaar hebben we elkaar heel veel gezien en heel veel gepraat. Marieke, Theo’s vrouw, en mijn vrouw kunnen het samen ook uitstekend vinden, dat scheelt ook. Fantastisch mens trouwens Marieke, net als Theo. De manier waarop ze Theo heeft geholpen en gesteund grenst aan het ongelooflijke."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen