Juventus langs Inter, verlies Roma en Fiorentina

30 maart 2013, 17:01   Bijgewerkt: 30 maart 2013, 17:35

Juventus heeft zaterdagmiddag een belangrijke hindernis genomen in de race om de landstitel. De koploper won de uitwedstrijd bij Internazionale met 2-1. In de strijd om Europees voetbal lieten Fiorentina en AS Roma dure punten liggen. Lazio Roma wist haar thuiswedstrijd wél te winnen.

Internazionale - Juventus (1-2)

De ploeg uit Turijn dankte de zege aan doelpunten van Fabio Quagliarella en Alessandro Matri. Rodrigo Palacio bezorgde Internazionale na rust de gelijkmaker. De Milanezen beëindigden de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor middenvelder Esteban Cambiasso.

Cagliari - Fiorentina (2-1)

Fiorentina profiteerde op haar beurt niet van de nederlaag van concurrent Inter. Het verloor bij Cagliari. Beide treffers van de thuisploeg, dat speelde in een leeg stadion, werden gemaakt door de Chileen Mauricio Pinilla. Juan Cuadrado maakte namens La Viola nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg van trainer Vincenzo Montella niet.

Palermo - AS Roma (2-0)

Ook AS Roma wist haar uitwedstrijd niet te winnen. Fabrizio Miccoli en Josip Ilucic tekenden bij de Sicilianen beiden voor een treffer en een assist. Maarten Stekelenburg stond in het doel bij de Romeinen, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Lazio Roma - Catania (2-1)

De enige ploeg die wist te profiteren van de vele nederlagen van de ploegen bovenin was Lazio Roma. De bezoekers uit Catania kwamen in de tweede helft nog wel op voorsprong via Mariano Julio Izco, maar zagen de punten uiteindelijk in Rome blijven na een eigen doelpunt van Catania-verdediger Nicola Legrottaglie en een strafschop van Antonio Candreva.

Lazio klimt door de zege naar de vijfde plek in de Serie A en heeft nog maar één punt achterstand op Fiorentina. AC Milan - nu derde - kan zaterdagavond uitlopen bij winst op Chievo. Juventus vergrootte met de zege de voorsprong op naaste belager Napoli tot twaalf punten. De nummer twee van de Serie A gaat zaterdagavond nog wel op bezoek bij Torino. Inter staat zesde, vóór AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen