Toivonen wil tegen Ajax weer honderd procent zijn

4 maart 2013, 09:17

Ola Toivonen maakte zaterdag tegen VVV Venlo zijn rentree bij PSV, maar benadrukt dat hij fysiek nog een lange weg te gaan heeft. De Zweedse middenvelder, die vijf maanden uit de roulatie was met een hamstringblessure, hoopt op tijd in topvorm te zijn voor de competitiekraker tegen regerend landskampioen Ajax op 14 april.

Tegen VVV Venlo kwam Toivonen een half uur voor tijd, toen PSV met 0-1 voor stond, als invaller in de ploeg. Hij ondervond direct dat hij nog wedstrijdritme en een stukje conditie mist. "Het tempo ligt nog te hoog voor me", zegt hij in AD Sportwereld. "Negentig minuten voetballen lukt me nog niet, na tien minuten was ik al moe."

Om die reden liet Toivonen voorafgaand aan het duel aan coach Dick Advocaat weten dat hij liever niet in de basis wilde starten. "Ik had het maximaal een uur vol kunnen houden, dit was beter voor het team. De anderen zitten in een hoger ritme."

Toivonen, die naar eigen zeggen nu op tachtig procent van zijn kunnen zit, speelt vanavond mee met Jong PSV. "Ik hoop de negentig minuten vol te maken. Dat is nodig. Ik moet weer de pijn in mijn benen en longen voelen", zegt hij. Door minuten te maken, hoopt Toivonen langzaam maar zeker zijn topvorm terug te vinden. Half april, in de topper tegen Ajax, wil hij er staan. "Dan hoop ik honderd procent te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen