Heracles Almelo thuis moeiteloos voorbij RKC

20 april 2013, 21:36   Bijgewerkt: 20 april 2013, 22:27

Heracles Almelo heeft zaterdag 3 punten in eigen huis gehouden. RKC Waalwijk werd met 4-0 aan de kant gezet. Kwame Quansah benutte vlak voor rust een penalty, waarna Marko Vejinovic en Everton (2) het duel in de tweede helft beslisten.

De toeschouwers werden nauwelijks verwend in het Polman Stadion. Heracles verloor vorige week thuis met 2-0 van FC Groningen. De Almeloërs spelen daardoor vrijwel nergens meer voor. De equipe van trainer Peter Bosz oogde ook vrij inspiratieloos. RKC heeft nog een paar punten nodig om de nacompetitie te ontlopen, maar kon niet echt een vuist maken.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Geoffrey Castillion kwam vrij voor keeper Jeroen Zoet, maar zag zijn inzet worden gekeerd. Heracles had toen al geluk gehad met een beslissing van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Die zag voordeel over het hoofd en floot voor een overtreding op Mart Lieder van RKC. Anders had Robert Braber vrij door kunnen lopen op het Heracles-doel.

Na 10 minuten in de tweede helft eindigde een snelle counter van RKC eindigde aan de linkerkant bij Braber. Die passeerde zijn man en gaf de bal op Nourdin Boukhari. De Marokkaan schoot de bal echter niet ver genoeg in de hoek, waardoor Pasveer kon redden. Vlak daarna kon Sander Duits op 5 meter van de goal alsnog de 1-1 binnenschieten, maar de middenvelder maaide volledig langs de bal.

RKC had zich bij winst praktisch veilig gespeeld, omdat Roda JC bij Willem II bakzeil haalde (2-1). De Waalwijkers hadden in de tweede helft ook het betere van het spel, maar speelden hun aanvallen slordig uit. Toen Vejinovic in de 65e minuut de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Everton maakte er 5 minuten later nog 3-0 van en de Braziliaan krulde vlak voor tijd prachtig de 4-0 binnen.

De ploeg uit Waalwijk blijft ondanks de nederlaag net boven de degradatiestreep op de 15e plaats staan, op 4 punten Roda JC. Heracles klimt door de zege twee plaatsjes op de ranglijst en staat voorlopig 10e.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen