FC Twente start seizoenstoetje met nipte zege

Ger
16 mei 2013, 20:34   Bijgewerkt: 16 mei 2013, 23:20

FC Twente is goed begonnen aan de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Op bezoek bij FC Groningen werd donderdagavond in de stromende regen met 0-1 gewonnen. Over drie dagen kan de Enschedese club zich in de eigen Veste plaatsen voor de finale tegen SC Heerenveen of FC Utrecht.

Felipe Gutiérrez tekende halverwege de eerste helft voor de enige treffer. De Chileen verlengde op technisch fraaie wijze een voorzet van Dusan Tadic. Het prachtige doelpunt stond in schril contrast met het werkvoetbal van beide ploegen. Dat had voor een belangrijk deel met de barre weersomstandigheden te maken. De regen viel met bakken uit de lucht, waardoor fatsoenlijk voetbal vrijwel onmogelijk was.

De thuisploeg kreeg in het eerste bedrijf middels een uitbraak één doelrijpe kans. Leandro Bacuna speelde echter te laat af op David Texeira, die de bal vervolgens in buitenspelpositie langs Sander Boschker tikte. Scheidsrechter Pieter Vink zette terecht een streep door het Groningse feestje. De offensieve acties van de noorderlingen bleven verder beperkt tot een krachteloze kopbal van Virgil van Dijk.

FC Twente had de overwinning met grotere cijfers kunnen vormgeven, maar pogingen van onder meer Rosales, Fer en Tadic bleven zonder succes. Castaignos deed het net nog wel trillen, maar zijn doelpunt verdween niet in de boeken vanwege een duw in de rug van tegenstander Lorenzo Burnet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen