Fer: "Winnen play-offs goed voor onze uitstraling"

Ger
17 mei 2013, 11:10   Bijgewerkt: 17 mei 2013, 12:04

Voor titelkandidaat FC Twente liep dit seizoen in de Eredivisie op een bittere teleurstelling uit. Door de zesde plaats in de eindstand heeft de Enschedese club de play-offs nodig om alsnog Europees voetbal af te dwingen. Met een overwinning bij FC Groningen (0-1) werd donderdagavond de eerste stap gezet.

De Chileen Felipe Gutiérrez tekende halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt. FC Twente had de score in de stromende regen nog verder kunnen laten oplopen, maar verschillende kansen werden niet benut. "We hadden inderdaad een betere uitgangspositie moeten hebben", geeft Leroy Fer toe tegenover FCUpdate.nl. "We hadden meer moeten doordrukken, maar we waren in de afronding niet scherp genoeg. Maar het was ook lastig voetballen op die doorweekte grasmat. Gelukkig hebben wel de nul gehouden."

De laatste weken liet FC Twente al tekenen van herstel zien. Zo werd afgelopen zondag op de slotdag van de reguliere competitie nog gewonnen van PSV (3-1). Fer: "Het gaat al een tijdje prima. Nu moeten we deze vorm nog even volhouden. We hebben voldoende kwaliteiten om de play-offs naar onze hand te zetten." FC Utrecht, dat donderdag won bij SC Heerenveen (0-1), is mogelijk de volgende tegenstander. "We hebben dit jaar thuis met 2-4 van ze verloren. We willen ze graag terugpakken", zegt Fer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen