Lyon klopt Nancy, Nice dankt weer Cvitanich

5 mei 2013, 19:23

Dario Cvitanich heeft zondag zijn club Olympique Nice met twee doelpunten aan een zege op bezoek bij Stade Rennes (0-3) geholpen. De oud-Ajacied bracht zijn ploeg zeven minuten na rust op voorsprong en verdubbelde de marge evenzoveel minuten later vanaf de penaltystip. Eric Bauthéac tekende voor de derde treffer.

Dankzij de zege blijft Nice meedoen om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. De ploeg staat nu vierde met 60 punten uit 35 wedstrijden, goed voor een plek in de Europa League.

Dat is drie punten minder dan Olympique Lyon, dat zondag met 3-0 won bij laagvlieger Nancy. Bafetimbi Gomis (twee keer) en Yoann Gourcuff tekenden voor de doelpunten. Lyon staat derde, met vier punten achterstand op nummer twee Olympique Marseille, dat zaterdag al met 2-1 won van Bastia.

Koploper Paris Saint-Germain komt zondagavond laat nog in actie tegen middenmoter Valenciennes. Als PSG die wedstrijd wint, dan is de ploeg van Gregory van der Wiel officieus kampioen. De voorsprong op Marseille wordt dan negen punten, met nog drie duels te gaan. Bovendien is het doelsaldo flink in het voordeel van PSG.