Van Bommel zal mooie momenten onthouden

12 mei 2013, 18:34   Bijgewerkt: 12 mei 2013, 19:05

Mark van Bommel had zijn verhaal klaar toen hij na het verloren duel bij FC Twente (3-1) de kleedkamer van PSV verliet. Even eerder had hij te kennen gegeven zijn loopbaan te beëindigen. "Ik herinner me vooral de mooie momenten", zei hij. Om er aan toe te voegen: "Ik heb 20 minuten de tijd gehad om over deze opmerking na te denken."

Van Bommel besloot zijn loopbaan met de rode kaart, ruim een kwartier voor het einde van de ontmoeting in Enschede "Het is een frustrerend seizoen geweest", vond hij. "We geven het kampioenschap weg, verliezen de bekerfinale. Toch ben ik blij dat ik ben teruggekomen bij PSV. Niet veel spelers doen dat. De supporters hebben het gewaardeerd. Dat heeft me goed gedaan. Ik denk dat ik wel aan deze club verbonden blijf."

Voor Van Bommel was het belangrijk de regie in eigen hand te houden. "Ik wilde zelf het moment bepalen waarop ik stop. Hoe langer je doorgaat hoe groter het risico op blessures wordt. Dat wilde ik voorkomen. Toch was het een moeilijke beslissing. De supporters hebben me nog flink aan het twijfelen gebracht. Hun acties om mij te behouden waren indrukwekkend. Toch heb ik uiteindelijk gemeend dit te moeten beslissen."

Van Bommel gaat in elk geval een trainerscursus volgen. "Ik heb wel met PSV afgesproken dat ik iets bij de club ga doen. Maar wat precies daar hebben we het nog niet over gehad. Dat zien we nog wel."

Zijn laatste seizoen is frustrerend geweest, bekende Van Bommel. Daar wil hij niet te lang bij stilstaan. "In al die jaren zijn er zoveel prachtige dingen gebeurd en heb ik zoveel geweldige momenten met de medespelers in de kleedkamer beleeft. Vooral dat zal me altijd bijblijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen