"Je gooit een heel seizoen in twee weken weg"

25 juli 2013, 22:19

Het Europese avontuur waar FC Utrecht een seizoen lang voor gevochten heeft, zit er al op. FC Differdange 03, een subtopper uit Luxemburg, zorgde er donderdag voor dat het al crisis in Utrecht is voordat het seizoen goed en wel is begonnen. Jens Toornstra erkent dat. "Maar voor mij verandert dit niets, ik ga er vanuit dat ik blijf."

Het meest pijnlijke aan de Europese uitschakeling van FC Utrecht tegen FC Differdange 03 is misschien wel de manier waarop het gebeurde. Want het was geen botte pech, het was eigenlijk helemaal niet onverdiend. “Differdange heeft de beste en meeste kansen gekregen”, stelt Toornstra in gesprek met FCUpdate.nl met het schaamrood op zijn kaken vast. “En dat was vorige week in Luxemburg ook al zo.”

“We hebben gewoon heel slecht gespeeld”, geeft de Oranje-international volmondig toe. “Op tien of vijftien minuten na, vlak na rust. In die fase kwamen we ook 3-1 voor en hadden we het verschil kunnen maken, maar we gaven het helemaal weg. Dat komt ook omdat je zelf zo'n penalty weggeeft”, verwijst hij naar een domme actie van Kai Heerings, die Differdange-spits Omar er Rafik opzichtig pootje haakte.

Hoe het nu verder moet, weet Toornstra even niet. Zonder de vertrokken Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Nana Asare en Anouar Kali heeft FC Utrecht een mager team overgehouden, zeker omdat er amper vervangers gehaald zijn. De enige aanwinst, Timothy Derijck, was tegen Differdange nog niet speelgerechtigd. De stelling dat het niet reëel is om te verwachten dat dit FC Utrecht de prestaties van vorig jaar kan benaderen, wuift Toornstra echter van tafel. “Ik hoorde van de jongens dat het begin vorig seizoen ook niet allemaal even goed was. Het kan snel keren, hopelijk krijgen we op een gegeven moment dat gevoel van onoverwinnelijkheid van eind vorig seizoen weer terug.”

Zelf denkt Toornstra er vooralsnog niet aan om de Galgenwaard de rug toe te keren. De deceptie tegen Differdange heeft daar niets aan veranderd. “Nee hoor. Ik ga er vanuit dat ik hier blijf, ik ben helemaal niet bezig met een vertrek. Er speelt ook niets, naar mijn weten. Ik heb in ieder geval van geen enkele club iets gehoord.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen