AS Monaco dankt Riviere voor hattrick

18 augustus 2013, 16:50

AS Monaco heeft uitgehaald in de tweede speelronde van de Ligue 1. De ambitieuze Monegasken vloerden Montpellier HSC zondag voor eigen publiek met 4-1 en zijn daardoor nog zonder puntenverlies. Vorige week werd Bordeaux met 0-2 verslagen, terwijl Montpellier Paris SG, die andere titelkandidaat, op 1-1 hield.

Emmanuel Riviere was met een hattrick de grote man bij AS Monaco. Radamel Falcao had de equipe uit het prinsdom in de achttiende minuut op voorsprong gezet uit een strafschop. Victor Hugo Montano maakte zes minuten later gelijk, waarna Riviere opstond. Montpellier eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Daniel Congré kreeg na ruim een uur spelen een directe rode kaart.

Monaco gaat samen met Olympique Lyon, Saint Etienne en Olympique Marseille aan kop in de Ligue 1. Het kwartet clubs heeft na twee duels de volle zes punten.