Barça wil Supercopa winnen in omstreden tenue

21 augustus 2013, 16:06   Bijgewerkt: 21 augustus 2013, 16:20

FC Barcelona treedt vanavond aan tegen Atlético Madrid, in de strijd om de Spaanse supercup. Barça werd vorig jaar kampioen in de Primera División en El Atléti legden beslag op de Copa del Rey (de Spaanse beker). Om 23:00 uur staan de twee ploegen tegenover elkaar in Estadio Vicente Calderón de thuishaven van Atlético.

De rivaliteit tussen de Catalanen en de Madrilenen is immens. Het nieuwe uitshirt van Barça is waarschijnlijk de meest significante in de historie van de Spaanse grootmacht. De kleuren en strepen op het shirt zijn namelijk gebaseerd op de vlag van Catalonië (de Senyera), wat ervoor zorgt dat het shirt als een politiek statement kan worden gezien. Voor veel Barcelona-supporters en Catalanen zal dit het geval zijn. Het is aannemelijk dat mede hierdoor dit uitshirt het meest verkochte uitshirt van Barça lijkt te worden. Afgelopen thuiswedstrijd tegen Levante kleurde Camp Nou al behoorlijk rood-geel.

Het is bekend dat de Catalanen zeer trots zijn op hun eigen identiteit en taal. Catalonië is de rijkste en meest geïndustrialiseerde regio van Spanje en de inwoners van de regio zijn nogal geörienteerd op hun onafhankelijkheid. De rivaliteit is al zeer lang geleden ontstaan en duurt nog steeds voort. Veel Catalanen beschouwen zich als een aparte natie. Dit maakt de shirtkeuze van Barça zo opmerkelijk.

Of aanwinst Neymar voor het eerst in de basis zal starten bij Barcelona is nog onduidelijk. Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid, hoopt dat zijn team het Barça moeilijk kan maken. Hij geeft aan het recept in ieder geval voorhanden te hebben: "We zullen de strijd aangaan, met onze overtuiging, enthousiasme en wapens".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen