Barça wint Supercopa na twee remises

29 augustus 2013, 01:21

FC Barcelona heeft in de nacht van woensdag tot donderdag de trofee van de Spaanse Supercopa in ontvangst mogen nemen. De landskampioen van Spanje ontmoette bekerwinnaar Atlético Madrid woensdagavond (aanvang 23.00 uur) in het Camp Nou stadion. De returnwedstrijd van de Spaanse Supercopa eindigde in 0-0, nadat Barcelona en Atlético Madrid vorige week niet verder kwamen dan een remise (1-1). De Catalanen winnen de Spaanse Supercopa door hun uitdoelpunt in het Estadio Vicente Calderón.

Barça begon de wedstrijd met Lionel Messi (en ook met Neymar) in de basis. De Argentijnse superster werd fit genoeg bevonden voor het duel en kreeg in de zevende minuut meteen een grote kans. Thibaut Curtois kon echter redding brengen. Atlético wachtte vooral af op eigen helft en loerde op de counter. Diego Costa was een aantal keren gevaarlijk in een snelle uitbraak. Na een paar mooie aanvallen en kansen aan weerszijden stond er een 0-0 stand op het scorebord in de rust.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Neymar mistte na ruim een uur spelen een grote kans, toen hij de bal voortrok, terwijl hij beter had kunnen schieten. Het overwicht van Barcelona werd steeds groter. Tien minuten voor tijd kreeg de Braziliaan Filipe Luís een rode kaart na een worstelpartij met zijn landgenoot Daniel Alves. Filipe Luis zou hierbij een tik hebben uitgedeeld. Vanaf dit moment werd de wedstrijd behoorlijk grimmig en hectisch. Er werden vier gele kaarten gegeven aan spelers van Atlético en Arda Turan werd vanaf de reservebank naar de tribune verwezen. Diego Godín ontsnapte ondertussen aan een rode kaart, nadat hij gemeen met één been op de rug van Alves landde.

Per slot van rekening kreeg Barça een strafschop toegewezen in de 88e minuut. Messi kon deze echter niet benutten: de bal van de Argentijn spatte uiteen op de lat. Voor de Catalanen had de gemiste strafschop geen consequenties, aangezien de brilstand voldoende was om de Supercopa in de wacht te slepen. Het resultaat betekende voor Diego Simeone het eerste verlies in een finale, als trainer van Atlético.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen