Lucratieve sponsordeal voor Barcelona

27 augustus 2013, 16:00   Bijgewerkt: 27 augustus 2013, 21:48

FC Barcelona en Qatar Airways hebben een overeenkomst bereikt over een sponsorcontract, waar Barça de komende 3 jaar zo'n 100 miljoen euro door zal opstrijken, zo meldt de Catalaanse club via de officiële clubkanalen. Van het huidige seizoen tot het seizoen 2015/2016 ontvangt Barcelona 96 miljoen euro aan sponsorgeld van de luchtvaartmaatschappij uit Qatar.

FC Barcelona-president Sandro Rosell zegt zeer verheugd te zijn met de nieuwe sponsordeal: "We hebben driehonderd miljoen fans over de hele wereld en dankzij Qatar Airways kunnen we connecties bouwen met hen. Qatar Airways en Barcelona zijn verenigd door onderzoek en excellentie. Qatar Airways door haar veelzijdigheid in services en wij in termen van sport. Het is het grootste shirt-deal ooit".

De sponsordeal zal onder meer inhouden dat er vliegtuigen zullen komen die verschijnen in de clubkleuren van Barça. Dit gebeurt niet voor het eerst, aangezien clubs als Manchester United, Manchester City en Queens Park Rangers ook al vliegtuigen hadden die naar de huisstijl van de club werden gemodelleerd.

Naast de nieuwe sponsorovereenkomst maakt Barça bekend dat het de eerste voetbalclub is met meer dan een miljoen Youtube-abonnees. Overigens is op dat medium de nieuwe reclame van Qatar Airways te zien, waarin de spelers van Barcelona ook te zien zijn. De reclame is hieronder te bekijken.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen