Napoli maakt indruk, Romeinse clubs winnen ook

25 augustus 2013, 22:41   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 23:36

Napoli is het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een overtuigende overwinning. De Partenopei hadden zondag op eigen terrein weinig te duchten van Bologna: 3-0. Vorige jaargang werd er in Napels nog twee keer verloren van de Rossoblu, eerst in de competitie en enkele dagen later ook in de Coppa Italia.

Napoli zag deze zomer met coach Walter Mazzarri (Internazionale) en topscorer Edinson Cavani (Paris SG) twee belangrijke pionnen vertrekken, maar de runner-up van vorig jaar kocht met onder meer Dries Mertens (PSV), Raul Albiol, Gonzalo Higuain en Jose Maria Callejon (allen Real Madrid) uitstekend in.

Laatstgenoemde had aan een half uur voldoende om zijn waarde te bewijzen. Callejon, die in de beginfase al de paal raakte, opende de score in de rebound op een schot van Marek Hamsik. Daarna nam Hamsik Napoli aan de hand.

De Slowaak was vorig seizoen met veertien eindpasses de assistkoning van de Serie A, maar hij kan ook zelf doelpunten maken. Dat bewees hij tegen Bologna nog maar eens. Twee keer zelfs, voor en na de pauze. Een kwartier voor tijd gunde Rafael Benitez, de opvolger van Mazzarri, hem een applauswissel. Mertens loste hem af.

AS Roma moest het op visite bij Livorno nog zonder Kevin Strootman stellen. De van PSV overgenomen middenvelder liep vorige week in een oefenduel een blessure op en was er daardoor niet bij tegen de promovendus. Desondanks zegevierden de Romeinen met 0-2, door goals van Daniele De Rossi en Alessandro Florenzi.

Ook stadgenoot Lazio pakte drie punten. De Coppa Italia-winnaar versloeg Udinese in eigen huis met 2-1. Binnen zeventien minuten stond het door toedoen van Hernanes en Antonio Candreva (strafschop) al 2-0. Luis Muriel bracht na ruim een uur de spanning terug, maar Udinese slaagde er niet meer in langszij te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen