Van Basten: "Dit is een mooie opsteker"

4 augustus 2013, 10:55

Intern rommelt het aan alle kanten in Heerenveen, maar op het veld is daar vooralsnog niets van te merken. Tegen AZ beleefden de Friezen een uitstekende start van het seizoen. In het Abe Lenstra Stadion won Heerenveen verdiend met 4-2.

Die zege doet coach Marco van Basten, die vrijdag nog zijn teleurstelling uitte over de interne problemen bij de club, goed. "Ik denk dat dit voetbal is waarvoor mensen naar het stadion komen. Voor ons is het een mooie opsteker. We wilden beter starten dan vorig seizoen en in dat opzicht hebben we drie punten verdiend. Het is een belangrijke zege die vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden", zegt hij op de clubsite.

"We bleven compact spelen en hard werken", zegt Van Basten over het spel van zijn ploeg. "In de eerste helft was de opbouw goed verzorgd. De achterwaartse pass was altijd mogelijk, dan kom je ook aan voetballen toe. We hebben prima gespeeld tegen een sterke tegenstander en zeker voor rust enkele goede kansen gecreëerd."

Met twee doelpunten en twee assists was Alfred Finnbogason de grote man bij SC Heerenveen. Van Basten is vol lof over zijn spits. "Alfred is altijd alert en attent. De 2-1 was een echte spitsengoal en bij de 3-1 legt hij de bal als een volleerd nummer tien panklaar voor Van Anholt. Alfred ligt goed in de groep en scoort. Hij is belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen