Van Hanegem: "Bojan is irritant en kleinzerig"

19 augustus 2013, 11:06

Willem van Hanegem heeft geen hoge pet op van Bojan Krkíc. De aanvaller van FC Barcelona stond deze zomer in de belangstelling van Ajax, PSV én Feyenoord, maar volgens Van Hanegem kan met name PSV blij zijn dat hij uiteindelijk voor Ajax koos. De oud-middenvelder is niet bepaald onder de indruk van de jonge Spanjaard.

"Al tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord moest ik denken aan Phillip Cocu. Wat moet hij blij zijn dat die Bojan Krkic niet voor PSV maar voor Ajax heeft gekozen. Die jongen mist elementair inzicht en is irritant en kleinzerig", zegt Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld. "Jozefzoon en Bakkali sla ik veel hoger aan dan dit mannetje. Dat soort gedachten krijg je in een wedstrijd die eigenlijk helemaal niet boeiend is."

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord zelf, die eindigde in 2-1 voor de ploeg uit Amsterdam, stelde volgens Van Hanegem weinig voor. "Feyenoord begon aardig, zakte na zijn goal te ver terug, waardoor Ajax de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Alleen de spanning, tot op het eind kon het 2-2 worden, vergoedde iets", stelt hij.

Van Hanegem hoopt dat het duel tussen PSV en AC Milan, dinsdag in Eindhoven, hem enthousiaster maakt. "Laten we vandaag vooral vooruitkijken naar morgen, naar PSV-AC Milan. Dat is toch iets heerlijks? Ik word daar vrolijk van. En met reden, want volgens mij heeft het PSV van nu kans tegen AC Milan. Ze gaan die Italianen niet zo maar even opzij zetten in de Champions League. De belangen zijn daarvoor ook in Milaan te immens. Maar toch ben ik optimistisch over de mogelijkheden van PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen