Verbeek klaagt niet over reisafstanden

30 augustus 2013, 16:33

AZ schakelde in een tweeluik het Griekse Atromitos FC uit en wist daarmee plaatsing voor de groepsfase van de Europa League te bewerkstelligen. Vrijdagmiddag bepaalde de loting van de Europa League dat AZ groepshoofd zou worden in een poule met PAOK Saloniki (Griekenland), Maccabi Haifa (Israël) en Shakhter Karagandy (Kazachstan).

Gertjan Verbeek zag zijn ploeg het zeer moeilijk hebben in het laatste half uur van de wedstrijd, waardoor de AZ-trainer niet rustig op zijn trainersstoel kon zitten: "In zo’n half uur word je drie jaar ouder. De adrenaline gierde door mijn keel. Op het laatst was het vrouwen en kinderen eerst. Al met al een bizarre wedstrijd waarin we goed zijn weggekomen.", aldus Verbeek op de officiële website van de club.

Met pijn en moeite wist AZ te overleven in Europa, waardoor de club met veel nieuwsgierigheid kon kijken naar de loting. De uitslag van de loting betekent voor Verbeek en consorten dat de ze heel veel kilometers af moeten leggen voor hun groepswedstrijden. Over de afstanden zegt Verbeek het volgende: “We zijn blij dat we weer een paar keer weg mogen, maar dan meteen wel een heel eind weg… Vooral Israël en Kazachstan is een eindje vliegen. Met Kazachstan heb je ook nog eens een tijdverschil van drie uur geloof ik. Maar laten we daar niet over klagen en blij zijn dat we in de groepsfase zitten.”, aldus Verbeek, die zijn ploeg overigens niet als favoriet van de poule beschouwt.

Na de ontmoeting met Atromitos kan AZ het vizier weer richten op de Eredivisie, waar de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma staat (zondag om 16.30 uur). Verbeek denkt te weten hoe Vitesse ervoor staat: "Peter Bosz is heel goed in staat om zijn ploeg aantrekkelijk te laten spelen. Ze zijn echter nog op zoek naar de juiste balans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen