Belangrijke rol voor Strootman in Roma-zege

16 september 2013, 22:40

AS Roma heeft ook haar derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. Nadat het eerder al won van Livorno (0-2) en Hellas Verona (3-0), wisten de Romeinen de lastige uitwedstrijd bij Parma met 1-3 te winnen. Voor Kevin Strootman was een zeer belangrijke rol weggelegd: de Nederlandse middenvelder leverde de assist voor de 1-2 en zorgde even later vanaf elf meter voor de 1-3 eindstand.

De ploegen begonnen het duel in het Ennio Tardini stadion in Parma wat aftastend. Na veertig minuten kroop Parma als eerste uit haar schulp, toen het op voorsprong wist te komen door een doelpunt van Jonathan Biabiany. De oud-speler van Internazionale kopte een voorzet van Mattia Cassani fraai binnen. Zodoende ging Parma met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust was het AS Roma dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. De Romeinen kwamen zeer sterk uit de kleedkamer, hetgeen resulteerde in de gelijkmaker van Alessandro Florenzi. De jonge Italiaan scoorde na voorbereidend werk van Miralem Pjanic. Na zeventig minuten voetballen stonden Strootman en clubicoon Francesco Totti op. Strootman gaf de assist, Totti vond het net: 1-2. Totti verlengde zijn contract bij de Romeinen deze week overigens tot medio 2016.

De Romeinen kwamen helemaal in een zetel te zitten toen Kevin Strootman er 1-3 van maakte. De Nederlander benutte een strafschop en stelde zodoende de derde aaneengesloten zege zeker voor de Giallorossi. Roma staat na de zege op Parma gezamenlijk met Napoli aan kop in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen